i will eat

Biskvier
30 Portioner

400 g Mandelmassa
2 Äggvitor
100 g Margarin
1 1/2 dl Florsocker
1 Äggula
2 tsk Kakao
150 g Mörk Blockchoklad

Sätt ugnen på 200°C.

Bottnarna: Vispa Äggvitorna till löst skum. Blanda dem med mandelmassan till en smidig deg. Klicka med hjälp av två skedar ut mandelmassan på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Biskvierna lossnar lätt om du drar papperet med kakorna från plåten och sköljer den med kallt vatten. Lägg sedan tillbaka papperet på den fuktiga plåten och ta loss kakorna.

Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm. Bred den lite toppig på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.

Garnering: Bryt sönder chokladen i en skål. Ställ den i sjudande vatten till chokladen smälter. Eller smält i mikron 1/2 - 1 minut.

Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0